Bemutatkozás

» Céginformáció » Bemutatkozás

Sycons Kft.

ASycons Kft.-t magánszemélyek alapították 1990-ben, mely a mai napig 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Kezdetben tevékenységünk külföldön (Kuvait, Líbia) a mélyépítés területén a kitakarás nélküli közművezeték építés, felületi talajstabilizációval kapcsolatos műszaki tanácsadás, valamint a legmodernebb kitakarás nélküli (No-Dig) közmű felújítási technológiák alkalmazása volt.

Napjainkra cégünk a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplőjévé fejlődött. Partnereinknek a közműépítés, környezetvédelem, speciális mélyépítés, földmunkák és az útépítés területén komplex megoldásokat nyújtunk.

Kollégáink többéves tapasztalata lehetővé teszi, hogy megrendelőinknek a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk. A kezdetektől cégünknél folyamatos know-how és eszközpark fejlesztés folyik, a régi, jól bevált technológiákra alapozva, folyamatosan keressük az innovatív megoldási technikákat a mélyépítés területén.

Saját szabadalmunk a nagymélységű fúrt szivárgók építési technológiájának kifejlesztése, mely technológia 2001. március óta egyedülálló megoldást nyújt omlásveszélyes partfalak stabilizálására, valamint egyéb felszínmozgások megállítására.

A 4-es METRO építése során egyik új technológiánkkal, a talajhorgonyzással és egy, a régi technológiánkon (csősajtolás) alapuló védőcsöves védőernyő biztosítással jelentős referenciákat szereztünk.

Szintén saját szabadalomként, 2015-ben került kifejlesztésre a nagymélységű, nagyhosszúságú és nagy pontosságú (cm-es) irányított fúrt szivárgók építési technológiája.

Büszkék vagyunk arra, hogy megrendelőink és partnereink úgy ismernek bennünket, mint akik műszaki megoldást kínálunk olyan feladatokra is amelyek mások számára megoldhatatlanok.

Sycons bemutatkozó anyag

Célunk:

 • Összetett, nagy projektek teljes körű kivitelezése a megrendelői igények folyamatos egyeztetésével.
 • A beruházók, tervezők, illetve önkormányzatok előtt álló – az eddig ismert módszerekkel sokszor teljesíthetetlennek látszó – mélyépítési feladatokra műszaki/gazdasági szempontból legjobb megoldás megkeresése.
 • Egy adott feladat, illetve probléma megoldásának kidolgozásában való részvétel, akár már a tervezési fázisban.
 • Partnereinkkel együttműködve, szakmai tapasztalatainkat felhasználva, komplett megoldások kidolgozása.
 • Megbízásaink kifogástalan minőségű, rugalmas és gazdaságos kivitelezése.

Társaságunk, mint mélyépítési feladatokat végző cég, fontosnak tartja, hogy különböző szakmai szervezeteknek tagja legyen, azok munkáját szakmai tapasztalatokkal és anyagi segítségnyújtással támogassa.

Az alábbi szervezetek munkáiban veszünk részt:

 • HSTT - Magyar Társaság a Feltárásnélküli Közműtechnológiákért
 • Magyar Vízkútfúrók Egyesülete

Az alábbi konferencia sorozatok aktív résztvevői vagyunk előadóként is:

 • Geotechnika konferenciák
 • Földtani veszélyforrások konferenciák
 • NO-DIG konferenciák

Az előzőeken kívül szakembereink az alábbi szervezetek tagjai:

 • Magyar Mérnöki Kamara
 • Magyar Hidrológiai Társaság

Nagyon fontosnak tartjuk továbbá, oktatási intézmények szakmai munkájának szellemi és anyagi támogatását.

Az alábbiakban felsorolt intézmények, szervezetek munkáit támogattuk az elmúlt években:

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem